Третій сезон серіалу «Ватага» – вже восени
Фото з facebook.com/WatahaHBO

Третій сезон серіалу «Ватага» – вже восени

Третій сезон серіалу «Ватага» розповідає про працівників прикордонної служби на польсько-українському кордоні в Бескидах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наше Слово.

Імовірно ще у вересні буде показаний  третій сезон серіалу «Ватага». Він розповідає про працівників прикордонної служби на польсько-українському кордоні в Бескидах. Але сам кордон, який береже ця «ватага», не лише шматок землі, котрий розділяє дві держави.

Фото з facebook.com/WatahaHBO

Сюжет показує межу фізичних і ментальних обмежень людини та моральні вибори. Деякі автори спеціально на потреби фільму вивчали українську мову. У серіалі виступають і українські актори. Із першого сезону зйомки проходили, зокрема, в Устриках-Долішніх, тому у стрічці є багато елементів, які розповідають про українське минуле цього регіону, – церкви, придорожні хрести тощо.

Про особливість місця свідчитиме й використана в серіалі музика сяніцького гурту «Товгаї», вокалісткою якого є сянічанка Марія Юрчишин-Кулик. Над серіалом працював також інший представник української громади зі Сянока – Данило Ярий.

автор: Павло Лоза