Цьогоріч в Нижній Сілезії видаватимуть стипендію майбутнім медсестрам

Цьогоріч в Нижній Сілезії видаватимуть стипендію майбутнім медсестрам

Самоврядування Нижньосілезького воєводства таким чином хоче переконати учнів цього напряму після закінчення навчання залишитися працювати у медичній сфері. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Зараз деякі випускники вибирають іншу роботу або виїжджають за кордон. Тим часом у польських лікарнях не вистачає медичного персоналу. За словами маршала Цезарія Пшибильського, деталі програми все ще визначаються, але гроші вже зарезервовані для цієї мети.

“Додаткові гроші почнуть виплачувати вже восени, разом з початком навчального року”, — говорить заступник спікера Марцін Кжижановський в інтерв’ю порталу radiowroclaw.pl.

Пропозиція поширюється на студентів 3-го курсу медсестринства. Розмір фінансової підтримки та період зобов’язань ще не визначено. Статистичні дані показують, що тільки 1/3 випускників візьмуться за роботу у вивченій сфері. Майже 27 000 медсестер і акушерок в даний час працюють в Нижній Сілезії. За даними Вищої ради медичних сестер і акушерок, майже 40 тис. медсестер і акушерок підуть у відставку протягом наступних трьох років.