У 2020-у році в Польщі піднімуться ціни: дізнайся, за що заплатиш більше

У 2020-у році в Польщі піднімуться ціни: дізнайся, за що заплатиш більше

В прийдешньому році нас чекає справжня лавина зростання цін – починаючи від податку на нерухомість через ціни на електроенергію до підвищення акцизного збору на алкоголь та тютюн. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На жаль, це ще не все, оскільки ставки ПДВ на деякі продукти та ціна за пальне збільшуватимуться. Це спричинить зростання цін на нові автомобілі, — інформує gazetawroclawska.pl.

Наступного року вроцлав’яни платитимуть більш високі податки на нерухомість. З січня 2020 року ставки цих податків у столиці Нижньої Сілезії — залежно від їх типу — зростуть з 0,01 зл. до понад 0,40 зл. за квадратний метр. Найбільше зростання відчують підприємці — ставка на будівлі, які пов’язані з господарчою діяльністю, зросте з 23,47 до 23,90 злотих/кв.м.

Наші рахунки за електроенергію з 1 січня зростуть на цілу тисячу злотих на рік. Управління регулювання енергетики прийняло таке рішення, затвердивши тариф “Tauron Sprzedaż”, але також погодившись на збільшення плати за передачу всіх постачальників енергії.

Разом з новими тарифами щомісячне збільшення плати за електроенергію становитиме близько 9 — 15 злотих.

Акцизний збір на алкоголь також зросте з 1 січня. Зростання цін буде варіюватися від декількох грош до кількох злотих, залежно від виду товару. Відповідно до поправки до Закону про акцизи ставка податку на алкогольну продукцію зросте на 10%.

Ціна на тютюнову продукцію також зміниться — відтепер пачка цигарок коштуватиме, в середньому, на 1 злотий більше.

З квітня 2020 року напої, в яких фрукти складають 20 відсотків або менше, покриватимуться 23% ПДВ, не 5%. Дорожче коштуватимуть також і дари моря.