У 2023 році Польща досягне енергетичної незалежності
Rurociąg PIXABAY

У 2023 році Польща досягне енергетичної незалежності

Польська компанія PERN розширює свою інфраструктуру для забезпечення повної диверсифікації поставок нафти та палива. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польська компанія PERN (Підприємство експлуатації нафтопроводів), яка є національним та регіональним лідером у нафтовій логістиці розширює свою інфраструктуру для забезпечення повної диверсифікації поставок нафти та палива. Як запевняють представники компанії, «у 2023 році Польща досягне енергетичної незалежності в сфері нафти та палива».

Навесні 2020 року мають бути завершені роботи на ґданській базі PERN, а восени наступного року планується здати цистерни в нафтовому терміналі в Ґданську. У свою чергу в 2023 році має бути введена в експлуатацію друга нитка Поморського трубопроводу. Ведеться підготовка до другого етапу розширення паливних баз та будівництва трубопроводу Боронув-Тшебіня.

Перед компанією PERN стоїть завдання, яке вона успішно виконує протягом кількох років, – наголосив уповноважений уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пйотр Наїмський. Йдеться про повну диверсифікацію напрямків постачання сировини до Польщі – нафти до нафтопереробних заводів, особливо до Плоцька.

IAR/Д.К.