У 67% автомобільних заводів у Польщі працюють українці

У 67% автомобільних заводів у Польщі працюють українці

Більше 40% автомобільних компаній Польщі планують найближчим часом збільшити кількість працівників. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Представники галузі скаржаться на низьку кількість кандидатів та той факт, що працівники вимагають збільшення заробітної плати. Тому все більше фабрик набирають персонал з України.

Однак Польща — не єдина країна, яка бореться за українських робітників. Чехія, Великобританія, Португалія та Словаччина також хочуть працевлаштувати українців – згідно з доповіддю Exact Systems «MotoBarometer 2019”. Якщо інші країни ЄС успішно боротимуться за працівників з України, дефіцит персоналу в Польщі значно збільшиться.

Роботодавці в Польщі із задоволенням заповнюють брак кадрів працівниками з України. В основному — через низький мовний бар’єр, легке засвоєння та спрощені процедури зайнятості. За даними Міністерства у справах сім’ї, праці та соціальної політики, у першій половині 2019 року було видано 162 тисячі заяв про намір доручити роботу українцям, а це — на 47% більше, ніж за аналогічний період роком раніше, — зазначає портал warsztat.pl.