У Берліні пройде економічний форум Польщі та Німеччини

У Берліні пройде економічний форум Польщі та Німеччини

Електромобільність, сучасна промисловість та цифризація – це деякі з тем, що обговорюватимуть сьогодні під час Польсько-німецького економічного форуму у Берліні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Електромобільність, сучасна промисловість та цифризація – це деякі з тем, що обговорюватимуть сьогодні під час Польсько-німецького економічного форуму у Берліні. У заході візьмуть участь представники компаній та установ з обох держав. У німецькій столиці зустрінуться також очільники економічних відомств з Польщі та Німеччини.

За словами міністра підприємництва і технології Ядвіґи Емілєвич, зустріч у Берліні буде можливістю для розвитку економічних відносин. Вона додала, що крім економічних зустрічей, відбудеться теж політична зустріч з міністром економіки та енергетики Німеччини Петером Альтмаєром. Серед тем перемовин, зокрема, – конкурентоспроможність європейської економіки і торгівельні перешкоди, а також так звані нетарифні бар’єри. Саме останні створюють для польських фірм найбільші проблеми. Ядвіґа Емілєвич сподівається, що розмови допоможуть подолати ці перешкоди.

Німеччина є найважливішим торгівельним партнером Польщі. За приблизними даними, у 2018 році вартість польського експорту у цю країну склала 62 млрд євро і на понад 11,5 євро перевищила вартість імпорту з Німеччини.

Частка Німеччини у польському експорті складає 28 відсотків. Польські фірми відправляють за Одру, здебільшого, вироби електромашинної, хімічної промисловості, сільськогосподарські та харчові продукти, котли, механізми і механічне обладнання та їх частини, а також металургійну продукцію.

IAR/Т.А.