У Брюсселі відхилено некорисні для польського транспорту правила

У Брюсселі відхилено некорисні для польського транспорту правила

Міністр інфраструктури Анджей Адамчик відзначив, що це не закінчує боротьби за інтереси польських транспортних компаній. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Комісія транспорту Європейського парламенту відхилила проект правил, некорисних для польських транспортних компаній. Йшлося про жорсткіше регулювання режиму роботи відряджених працівників у сфері міжнародного транспорту, зокрема визначення розміру мінімальної заробітної плати з усіма додатками, що застосовуються в країні, де здійснюється транспорт, обмеження стосовно перевантаження, часу роботи і відпочинку водіїв. Проти нововведень були країни Центрально-Східної Європи, в тому числі Польща, яка є потужним гравцем у транспортній сфері в Європейському Союзі. У разі введення таких змін зросли б витрати, бюрократія, а польські транспортні фірми зникли б з європейського ринку.

Польські євродепутати назвали пропоновані правила вкрай несприятливими і корисними для західних країн. «Це добрий сигнал для тих, хто цінує конкурентність і спільний ринок. Ми сильно відстоювали ці принципи», – сказала євродепутатка від партії Громадянська платформа Ельбжєта Лукацієвська. «Депутати з комісії транспорту виступили проти поділу Європи на Схід і Захід, і дуже добре», – зазначив євродепутат від партії Право і справедливість Косма Злотовський.

Нинішнє рішення не закінчує боротьби за інтереси польських транспортних компаній, – звернув увагу міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик: «Ми здійснюватимемо всілякі можливі зусилля, щоб вберегти транспортну сферу від можливого знищення доробку держав, які стали членами ЄС недавно, в тому числі Польщі. Нагадаю, польський міжнародний транспорт охопив велику частину цього ринку. Ті, що захищають свої ринки, такими правилами хотіли його (польський транспорт – ред.) усунути, послабити, а частково зліквідувати».

Поки що, не прийнято рішення стосовно відхилених правил про відрядження працівників міжнародного транспорту. Можливо, вони будуть змінені або їх заблокують і передадуть наступному Європарламентові.

IAR/Н.Б.