У будинку колишнього президента США провели обшук
Pixabay License CC0 Public Domain Фото ілюстраційне

У будинку колишнього президента США провели обшук

На початку цього року Державний архів США заявив, що знайшов 15 ящиків документів Дональда Трампа, які колишній президент взяв із собою з Білого дому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Агенти Федерального бюро розслідувань провели обшук у будинку Дональда Трампа в Палм-Біч, що у штаті Флорида. За даними американських ЗМІ, обшук був пов’язаний з розслідуванням роботи екс-президента з конфіденційними документами Білого дому. 

«На початку цього року Державний архів США заявив, що знайшов 15 ящиків документів Дональда Трампа, які колишній президент взяв із собою з Білого дому. Управління повідомило Конгрес, що серед них були секретні урядові документи, і що воно зв’язалося з міністерством юстиції, яке розслідує цю справу.

Вчора вранці (8 серпня) агенти ФБР увійшли до маєтку колишнього президента з ордером на обшук. Дональд Трамп, який тоді перебував у Нью-Йорку, висловив обурення діями ФБР.

«Нічого подібного ніколи раніше не траплялося з президентом Сполучених Штатів. Цей неоголошений наліт не був ні необхідним, ні доцільним», — написав він.

ФБР відмовилося коментувати це питання. Деякі політики-республіканці звинуватили Міністерство юстиції в політизації.

У Білому домі заявили, що президент Джо Байден і його соратники не були попереджені про запланований обшук в особняку Дональда Трампа і дізналися про це через соціальні мережі уже згодом.

IAR/І.Я.