У Чехії виявлено незаконне розміщення відходів з Польщі

У Чехії виявлено незаконне розміщення відходів з Польщі

Токсичні, незаконні відходи з Польщі виявлені в прикордонних чеських містах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Чеські екологи встановили походження сміття, яке незаконно скинули у чеських містах.

Тисячі літрів хімікатів з Польщі були потоплені на території Чехії. Чехи хочуть вирішити цю проблему, але польська сторона не прагне допомогти та не йде на зустріч.

Місцева влада в Чехії звернулася за допомогою до Міністерства навколишнього середовища, але міністерство не хоче займатися цим питанням. Сама Польща бореться з незаконними відходами, що імпортуються із Західної Європи.

Чеська поліція затримала одного чеха та 15 поляків, підозрюваних у незаконному ввезенні небезпечних відходів до Моравсько-Сілезького регіону Чеської Республіки. За даними слідчих, тисячі літрів небезпечних хімічних речовин незаконно зберігаються в містах Фрідек-Містек і Богумін (Frýdek-Místek i Bohumín).

— Розслідування чітко показує, що виробники відходів, як компаній, так і приватних осіб, надходять з Польщі. Саме тому ми просили Міністерство навколишнього середовища втрутитися і повернути відходи в країну, з якої вони приходить, відповідно до європейських директив”, — сказав заступник мера Богуміна Лумір Макура.

Бочки, що містять близько 150 000 літрів небезпечних відходів, були розміщені там під оренду приватним власником, який стверджує, що не може позбутися від відходів.

Наразі за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого відповідними статтями КК Чехії (забруднення або псування земель).

Розслідування триває, його контролює місцева прокуратура.

Джерело: Post Online Media