У Кракові футбольні фанати організували жорстоке бандитське братство

У Кракові футбольні фанати організували жорстоке бандитське братство

Центральне бюро розслідувань Польщі та Національна прокуратура затримали банду «Апача», на рахунку якої декілька тяжких злочинів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Центральне бюро розслідувань Польщі та Національна прокуратура затримали банду «Апача», на рахунку якої декілька тяжких злочинів. На теренах Малопольського воєводства затримали групу осіб, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні замаху на умисне вбивство, розбійні напади, контрабанду наркотиків. Усі затримані — футбольні вболівальники, у віці від 19 до 40 років.

Минулого тижня співробітники польських спецслужб затримали п’ятьох гангстерів з банди «Апача», яких звинувачено, зокрема, у крадіжці вантажівок і контрабанді наркотиків з Нідерландів. Осередком злочинного угрупування був футбольний фан-клуб “Рух Хожува та Вісла Краків” (Ruchu Chorzów i Wisły Kraków).

Затриманих осіб доставлено до прокуратури з центрів тримання та в’язниць. В арешті знаходяться: Piotr M. ps. Buła, Tomasz K. ps. Placki vel „Placek”, Klaudiusz D., Dariusz K., Krzysztof Ż. Останній — офіційно власник великого пункту збору брухту в Сілезії — по суті, організатор викрадення та збуту напівпричепів.

Злочинці збільшили своє багатство шляхом контрабанди марихуани до Польщі з Нідерландів. — Прокурор представив затриманим 10 звинувачень”, — повідомив Кароль Борхольський з Національної прокуратури.

Гангстери-хулігани

Це одне з найбільших розслідувань, проведене Сілезьким відділенням Департаменту організованої злочинності та корупції Національної прокуратури міста Катовіце, а також співробітниками Центрального бюро розслідувань. Розслідування відноситься до розкриття діяльності організованої злочинної групи, створеної футбольними фанатами з Хожува і Кракова.

— Результати слідства свідчать, що банда діяла з початку 2013 року по грудень 2016 року в наступних регіонах: Сілезія, Нижня Сілезія, Підляшшя та Люблін. Група займалася збутом психотропних речовин, а також розбоями, у тому числі шахрайствами, побиттям та крадіжками. На даний момент у в’язниці перебувають 41 підозрюваний”, — повідомив Кароль Борхольський з Національної прокуратури.

Банда футбольних фанатів була більш герметичною і жорстокішою, ніж звичайні кримінальні групи, створені професійними злочинцями. Хулігани створили мережу, що займається контрабандою наркотиків і збутом (в основному марихуани і амфетаміну), грабежами і побиттям. Останні дії були в основному криваві і жертвами ставали фанати інших футбольних клубів. Група була розбита завдяки порушенню мовчання кількох затриманих.

Наразі, фігуранти дають свідчення. Тривають слідчі дії.