У лісі поблизу Катовіце шокуюча знахідка: понад тонна хліба (відео)

У лісі поблизу Катовіце шокуюча знахідка: понад тонна хліба (відео)

Триста квадратних метрів лісу (а це – 3 ари!) було всипане хлібобулочними виробами. Чому? Бо віддати їх потребуючим — це злочин, відповідно до польського законодавства. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Хліб, булки, трохи фруктів. Загалом — близько тонни їжі, яка зайняла триста квадратних метрів лісу біля краю міста Семяновіце-Шльонські. Коли на місце прийшли чиновники, один із шматків хліба якраз з апетитом поїдала лисиця, — повідомляє портал www.tvn24.pl. Насправді було б дуже важко передати цю їжу бідним, саме тому невідомі вирішили таким чином її позбутись.

Якщо оцінити загальний рівень безробіття в Польщі, то варто зазначити, що в місті Семяновіце-Шльонські цей рівень критично високий. Тож якби взяти весь той хліб і продукти і роздати бідним — то це могло б суттєво покращити їхнє становище. А якби всі безхатьки міста побачили б таку картину у лісі — то стовідсотково б схопилися за серце.

Як повідомляють очевидці, хліб, який невідомі викинули у лісі, був цілком їстівним. Можливо, не “першої свіжості”, проте він точно не був зіпсутим. До того ж, в місті існує спеціальна організація, котра допомагає безхатькам та годує їх. Віддати продукти їм — було б гарною ініціативою. Проте все не так просто.

Згідно з польським законодавством, такий “їстівний подарунок”, на який не виставлена фактура-VAT, вважається злочином і карається законом. Для оформлення податкових документів потрібно було б витратити час, сили та бензин і поїхати в Катовіце. Проте ті, хто вирішив викинути хліб просто неба, вирішили піти легшим шляхом — тож просто наразили себе на можливість заплатити штраф у розмірі 500 злотих. І то — у тому випадку, якби їх хтось зловив “на гарячому”.

У випадку, якщо б невідомі залишили продукти харчування десь в центрі міста, щоб потребуючі могли їх узяти, це також було б злочином. Місто повинно було б забрати всі ці речі і утилізувати на прохання санепіду, адже таким чином можна наразити людей на небезпеку.

Тож хлібом вдалося поласувати лісовим мешканцям — лисицям, птахам та диким кабанам.

Відео можна переглянути за посиланням:

https://www.tvn24.pl/katowice,51/siemianowice-slaskie-chleb-i-bulki-wyrzucone-w-lesie,933499.html