У Лодзі,за хабар в обмін на дозвіл на проживання, затримано Голову департаменту у справах іноземців

У Лодзі,за хабар в обмін на дозвіл на проживання, затримано Голову департаменту у справах іноземців

Працівники Центрального антикорупційного бюро (СВА) затримали начальника управління іноземців у відділі цивільних справ Управління воєводства у Лодзі, а також менеджера одного з найбільших агентств зайнятості в Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Ці особи отримували неправомірну матеріальну вигоду в обмін на пришвидшення процедури легалізації перебування та роботи іноземців, — інформує https://www.radiolodz.pl/posts/56768

За інформацією Temistokles Brodowski з СВА, під час розслідування встановлено, що чиновниця отримувала матеріальну вигоду в обмін на пришвидшення процедури перебування та роботи для іноземців.

Правоохоронці заявили, що жінка отримала хабар у розмірі 80 000 злотих у вигляді квартирної орендної плати для своєї родини. Згідно з результатами розслідування, встановлено, що ця ж чиновниця уже не вперше отримує хабарі, — факти отримання даною особою матеріальної вигоди фіксувалися упродовж 2016-2019 рр. Затриманим особам районною прокуратурою у Лодзі пред’явлено звинувачення у корупції.

Це чергове затримання у даній справі. У лютому, в рамках цього розслідування, агенти СВА затримали колишнього начальника управління іноземців у відділі цивільних справ Управління воєводства у Лодзі, — за його «вплив» на вирішення справ у даній інституції.