У нафтогоні «Дружба» - знову забруднена нафта
pxhere.com, CC0 Public Domain

У нафтогоні «Дружба» – знову забруднена нафта

Польський оператор на кільканадцять годин припинив приймати російську нафту. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польський оператор нафтогонів PERN повідомив про виявлення забрудненої нафти. У зв’язку з цим фірма на кільканадцять годин припинила перекачування сировини нафтопроводом «Дружба». Після цієї перерви постачання нафти поновлено.

Як мовиться у заяві оператора, «причиною зупинки у постачанні нафти стало перевищення у сировини норм органічних хлоридів». Сьогодні вранці, після проведення аналізів чергових партій нафти, підприємство повідомило, що якість сировини є в нормі, тому оператор поновив приймання нафти. Польська фірма звернулася до білоруського оператора «ҐомєльТранснєфть» з проханням пояснити ситуацію, яка мала місце. Білоруський партнер пояснив, що цей інцидент був пов’язаний з переключенням елементів інфраструктури.

Нагадаємо, згідно з деклараціями російської сторони, починаючи з першого липня трудопровід «Дружба» буде повністю прохідним і постачатиме чисту нафту через усі три гілки. 24 квітня цього року польський оператор PERN призупинив постачання російської сировини у зв’язку з неякісною нафтою, яку надавала російська сторона. Нафтопостачання відновлено 9 червня.

IAR/Я.С.