У Нижній Сілезії фермер з успіхом розводить верблюдів
http://twarini.com/wp-content/uploads/2015/12/verbludi_1.jpg

У Нижній Сілезії фермер з успіхом розводить верблюдів

Свіже, тому що прямо з … верблюда! У Нижньосілезькому воєводстві діє єдине в Польщі господарство з розведення верблюдів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням in Poland.

Караван верблюдів у польських широтах. Фермер розводить не типових для своєї країни тварин. І вже встиг прославитися на Східну Європу як перший, хто взявся привести «кораблів пустелі» в Польщу.

Крім екзотики, на фермі процвітає науковий підхід до справи. Сміливий експериментатор хоче довести: молоко верблюда — це здорова їжа, яка цілком може увійти в щоденний раціон європейців.

Для польського фермера — це стиль життя, прибутковий бізнес і наукова лабораторія. Почалося все зі статті в журналі про верблюже молоко і його цілющі властивості. Фермер вирішив: торгівля таким продуктом може приносити непоганий прибуток.

Молоко з верблюда майже без жиру, на смак, як вершки і допомагає у лікуванні цукрового діабету. Єдина ферма верблюдів, де продукується таке молоко, діє в Санях поруч  Жмигроду (Saniach koło Żmigrodu).

Верблюже молоко — ідеальне для хворих на цукровий діабет

— Це мій брат придумав ідею з верблюжим молоком. Його син захворів на цукровий діабет 1 типу. Лікар запропонував  включити в раціон верблюже молоко. Пізніше з’ясувалося, що ми самі можемо розводити цих тварин”, — каже Моніка Шиманська.

Уроки з арабських фільмів

— Наша ферма діє з лютого. Є 15 штук тварин. Ми отримали досвід в годівлі, спостерігаючи арабські фільми, тому що ніхто тут не має такого досвіду, щоб поділитися знаннями”, — додає Кшиштоф Шиманський.

— Доїмо самиць верблюдів вручну. Максимум три літра на день”, — пояснює Моніка Шиманська.

Яке на смак верблюже молоко?

— Немає різниці. Воно більше смакує як вершки. Таке молоко має багато вітамінів та цінних мікроелементів”, — пояснює Моніка Шиманська.

— Ми продаємо сире молоко, оскільки воно має найбільшу цінність та низький вміст жиру. Молоко може спокійно стояти чотири-п’ять днів, якщо зберігати продукт  в холодильнику”, — розповідає Кшиштоф Шиманський.

Скільки коштує молоко від верблюда?

Верблюди дають мало молока, тому коштує дорого. Заплатимо 50 злотих за літр!

Автор: Oksana Suprun

Джерело: EskaWroclaw