У Нижній Сілезії з’явилися безкоштовні автобуси

У Нижній Сілезії з’явилися безкоштовні автобуси

Після багатьох місяців підготовки три автобуси, придбані з фондів ЄС, виїхали на вулиці гміни Глушиця. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Мешканці гміни Глушиця тепер мають альтернативу таксі чи ходіння пішки. Нарешті жителі дочекались на безкоштовні автобуси. Транспортні засоби були придбані самою гміною. Перші курси вже відбулись. Вони, безумовно, полегшать повсякденне життя тутешнім мешканцям, а для деяких вони стануть справжнім порятунком, — зазначає водій Артур Голда в інтерв’ю “Radio Wrocław”.

Над купівлею нових транспортних засобів працювали майже два роки. Замовлені автобуси були доставлені в минулому році. Комунікація буде адаптована для людей похилого віку, студентів та пасажирів, які щоденно їздитимуть на роботу.

Особливим завданням є комунікація з центрами інших областей. Звідси відтепер можна доїхати автобусом з кондиціонером, з низькою посадкою. У території гміни заплановано 3 лінії. Для кожної з них є один автобус, який робитиме 6 поїздок на день по буднях і суботах. Влада муніципалітету підкреслює, що організація комунікації є лише навчанням, тому коментарі та пропозиції вітаються. Графіки будуть змінені, а маршрути будуть оптимізовані на потреби жителів.