У Нижній Сілезії затримали партію наркотичних речовин з Голландії загальною вартістю понад 5 млн.зл
фото ілюстраційне

У Нижній Сілезії затримали партію наркотичних речовин з Голландії загальною вартістю понад 5 млн.зл

Минулого тижня в результаті проведення операції Надоджанським відділом прикордонної служби Польщі разом зі співробітниками Центрального бюро управління поліції та податкової інспекції РП було викрито злочинну групу, яка займалась контрабандою, виробництвом і поширенням заборонених препаратів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Минулого тижня в результаті проведення операції Надоджанським відділом прикордонної служби Польщі разом зі співробітниками Центрального бюро управління поліції та податкової інспекції РП було викрито злочинну групу, яка займалась контрабандою, виробництвом і поширенням заборонених препаратів. Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі.

Нелегальний “бізнес” організувала злочинна група, члени якої займалися контрабандою, виробництвом і поширенням наркоти у значних кількостях. Як інформує прес-центр Надоджанського відділу прикордонної служби Польщі, учасників бандформування вдалось затримати на гарячому під час транспортування товару з Голландії до Польщі. Виявлений товар вилучили для проведення експертизи та прийняття подальшого правового рішення.

Зокрема, офіцерами ПС разом зі співробітниками Центрального бюро розслідувань поліції (CBSP) і Національної податкової адміністрації було вилучено понад 185 кг наркотиків, що прямували з Нідерландів до Польщі. Чотирьох зловмисників було затримано, включаючи «кур’єра» товару.

Члени організованої злочинної групи займалися контрабандою наркотиків з Нідерландів, які потім були розподілені по території Республіки Польща. Серед іншого, силовиками було вилучено — хімічні таблетки (невідомий склад), кокаїн, амфетамін, марихуана, екстазі та MDMA. Препарати прямували до Польщі з Голландії. Співробітники поліції з Центрального бюро розслідувань встановили місце зберігання контрабандних наркотиків, а також осіб, які можуть бути пов’язані з наркоторгівлею.

В кампанії затримання брали участь офіцери з Центрального бюро розслідувань, співробітники відділу ПС у м. Сьвєцко та співробітники митниці та податкової інспекції Любіна. Сигналом для початку дій було затримання підозрюваного у контрабанді, тобто «кур’єра» злочинного синдикату. Підозрюваного було заарештовано на прикордонному переході у Сьвецко, наркотики були сховані у машині. У дерев’яній коробці було виявлено понад 65 кг різних типів нелегальних речовин, включаючи марихуану, кокаїн та амфетамін. Через деякий час офіцери одночасно входили до кількох об’єктів, розташованих у Великопольському воєводстві. Три особи були затримані, а склад наркоти — ліквідовано. У залі на полицях і на підлозі вилучено різні види наркотичних засобів та психоактивних речовин. Всього було забезпечено 117 кг марихуани, 7000 таблеток екстазі та 3 кг МДМА. Препарати вже були розфасовані в менші упаковки і підготовлені для подальшого розповсюдження.

Розслідування в даній справі проводиться під наглядом Нижньосілезького відділення Департаменту з питань організованої злочинності та корупції у Вроцлаві. У прокуратурі затриманому “кур’єру” та решту членам злочинного синдикату було пред’явлено обвинувачення в участі в організованій злочинній групі, контрабанді наркотичних засобів та психоактивних речовин та дистрибуції значних кількостей наркотиків. Ці злочини караються позбавленням волі на строк до 15 років. Власність підозрюваних, вартістю 350 000 злотих була конфіскована судом в якості майбутніх штрафних санкцій, а також вилучено близько 300 000 злотих готівкою. За рішенням суду підозрюваних затримали на три місяці. Чоловіки під час слідства перебуватимуть в арешті.

Джерело: strazgraniczna.pl