У Нижній Сілезії затримали злочинницю, яка скоїла понад 650 махінацій

У Нижній Сілезії затримали злочинницю, яка скоїла понад 650 махінацій

Поліції з Єленьої Гури вдалось затримати 28-річну жінку, яка брала участь в скоєнні фінансових махінацій, завдяки яким їй вдалось отримати не багато-не мало, а близько 400 тисяч злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Районна прокуратура в Єленій Гурі вже переказала зібрану інформацію про злочинницю та її методи в суд. Як виявилося, жінка протягом чотирьох років (з 2014 по 2018 рік) використовувала чужі та фальшиві паспортні дані для того, аби отримати кошти через інтернет. Але ж як саме вона це робила?

Жінка не втрачала жодної нагоди сфотографувати або записати паспортні дані усіх людей, котрі попадали в її поле зору. Не гребувала вона ані родичами, ані сусідами, ані просто знайомими. Більше того — частину даних вона просто підробляла або вигадувала. Як не дивно, але навіть такий варіант сходив їй з рук. Маючи такі дані, як прізвище, ім’я, адресу проживання та номер PESEL, зловмисниця брала грошові позики через інтернет. Звісно, частину її заявок банки та інші організації повертали без розгляду, проте протягом чотирьох років жінка прожила абсолютно безкарно, ще й при грошах.

Окрім позик, 28-річна Малгожата також купувала електротехніку у кредит з допомогою інтернет-магазинів. Звісно ж, покупку вона оформлювала на один з чужих документів. Перше правопорушення жінка скоїла в листопаді 2018 року, коли викрала дані своєї подруги, і на ці ж дані взяла позику в розмірі 1 тисячі злотих.

Зараз поліція звинувачує злочинницю в скоєнні 662 правопорушень. Зараз їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на 12 років — про це повідомляє Окружна прокуратура в Єлєній Гурі.