У Польщі будують нову прикордонну заставу біля кордону з Росією
http://external.polskieradio.pl/files/106d0b34-ab20-4d91-9282-b14a9b72f323.file

У Польщі будують нову прикордонну заставу біля кордону з Росією

Новий об’єкт буде неподалік польського, російського і білоруського кордонів і т.зв. Сувальського коридору. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На півночі Польщі будують нову прикордонну заставу неподалік з Калінінградською областю. Новий об’єкт вартістю 14,6 млн злотих (3,4 млн євро) буде у селі Дубенинки Вармінсько-Мазурського воєводства. У понеділок віце-міністр внутрішніх справ та адміністрації Ярослав Зєлінський взяв участь у вмуруванні нарідного каменя будівництва застави.

Побудова об’єкта Прикордонної служби Польщі у Дубенинках почалася цього року. Об’єкт хочуть завершити до кінця 2019 року.

«Це важливий об’єкт, оскільки він розташований у місці, що має особливе значення, бо воно неподалік трьох кордонів (польського, білоруського та російського – ред.) та Сувальського перешийка (коридору). Тут захист кордону Польщі і водночас зовнішнього кордону Європейського Союзу є першочерговим завданням», – сказав у Зєлінський.

Вармінсько-Мазурський відділ Прикордонної служби у Дубенинках має прикордонну заставу, де працює кількадесят працівників, проте не у дуже добрих умовах. Новий об’єкт має значно поліпшити ситуацію.

«У нинішній міграційній ситуації ми бачимо, наскільки ефективним є захист кордонів і території Польщі від тих, хто не повинен опинитися на нашому терені, якщо він не дотримується вимог. Міграційні процеси – це щось природнє у сучасному світі, але їх потрібно контролювати і захищатися від нелегального руху», – сказав Зєлінський. На переконання віце-міністра, новий об’єкт зміцнить безпеку польського кордону.

PAP/Т.А.