У Польщі чоловік мало не поплатився життям за те, що обхляпав людей на зупинці болотом з калюжі

У Польщі чоловік мало не поплатився життям за те, що обхляпав людей на зупинці болотом з калюжі

Чимало пішоходів потерпають через водіїв, з-під коліс яких у дощову погоду на них хляпає болото і бризкає брудна вода. Здебільшого люди обмежуються лайкою, якої водій не почує. Проте цього разу щось пішло не так. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Поліцейські з Красноставу (Krasnystaw), що недалеко Любліна затримали двох чоловіків віком 21 і 31 рік, які жорстоко побили 38-річного місцевого мешканця. Чоловік з дуже серйозними травмами потрапив до лікарні. Причиною нападу  став той факт, що пару хвилин раніше потерпілий  обхляпав брудом пішоходів, коли минав їх керуючи  іномаркою.

Інцидент стався вчора вдень у одному з муніципалітетів Красностава. 38-річний чоловік був побитий двома нападниками. Чоловіки завдали йому численні удари дубинками по всьому тілу. Після інциденту потерпілий відправився в лікарню з численними травмами різного ступеня важкості. Лікарі назвали його стан небезпечним для життя.

Після отримання повідомлення про злочин поліція Красноставу приступила до пошуків кривдників. На основі показань свідків стало відомо, що винуватцями є два місцевих мешканці, віком 21 і 31 рік. Висновки слідства вказують, що причиною побиття стало те, що потерпілий за кілька хвилин до плеснув брудом на одного з майбутніх нападників, який спацерував зі своїм другом та знайомою.

Після цього «брудний» чоловік і його друг пішли до будинку потерпілого, де його нещадно побили. Нападники не заперечували факту, що  жорстоко побили 38-річного чоловіка на очах багатьох свідків.

Того ж дня офіцери затримали нападників. Чоловіків відвезли до поліції. Вони незабаром почують обвинувачення.

Гроші можна повернути

До слова, коли водій обливає пішохода водою з-під коліс, закон може розцінювати його дії як завдання збитків внаслідок зумисних незаконних дій. „Майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала”, — йдеться у відповідних статтях Цивільного кодексу РП. Такий закон — шанс для людини повернути кошти, витрачені на відновлення одягу, або ж повну його вартість, якщо відновленню він не підлягає.

Потрібно знайти свідків ситуації, визначити ймовірні протизаконні дії водія. Це, приміром, перевищення швидкості, розмова по мобільному під час руху, відсутність спроб маневрування. Також необхідно запам’ятати номер авто, час та місце інциденту. Перш ніж вимагати компенсації, необхідно документально довести її розмір.

І необов’язково застосовувати силу!

Джерело: (KWP w Lublinie / mg)