У Польщі гігантська пожежа на хімічному полігоні. Влада заборонила виходити на вулицю (фото, відео)

У Польщі гігантська пожежа на хімічному полігоні. Влада заборонила виходити на вулицю (фото, відео)

У польському містечку Новіни під Кельцями сьогодні виникла гігантська пожежа на хімічному полігоні. Стовп чорного диму було видно за 10 кілометрів. Людям заборонили виходити на вулиці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Біля 14 години на полігоні небезпечних відходів виникла величезна пожежа.  Дим було видно у Кельцях, що знаходяться за 11 кілометрів від населеного пункту. Через їдкий дим, місцева влада дала розпорядження увімкнути  систему цивільної оборони, та попередила населення, що дим може бути небезпечний для здоров’я. У зв’язку з цим людям  рекомендували не виходити на вулицю, закрити вікна, інформує мерія міста Кельце.

За словами вуйта гміни Сіткувка-Новіни Себастьяна Новакевіча, пожежа виникла поблизу вулиці Перлова. Місцевих жителів, що проживали поблизу евакуювали до молодіжного притулку.  Це близько 120 осіб. Вони отримали теплу їжу, дах. Майже на 100 відсотків він впевнений, що причиною став підпал.

На даний момент важко оцінити шкоду, яка була нанесена пожежею. Як інформує вуйт гміни, у населеному пункті, напевно, ще кілька днів буде стояти їдкий хімічний запах. До того ж необхідно буде прибрати наслідки надзвичайної ситуації. Хіміки пожежної служби та WIOŚ (Державна воєводська інспекція середовища) провели дослідження повітря. Хоча даних поки не має, вуйт рекомендує жителям не виходити на вулицю.

Біля 20 години пожежа була опанована, але гасіння продовжується. О 19:55 у Кельцях увімкнули сирени, які поінформували про відсутність небезпеки.

Фото: Dominik Kowalski/ Sławomir Rakowski
Фото: Dominik Kowalski/ Sławomir Rakowski