У Польщі лікарі врятували вагітну українку та її дитину, провівши одночасно 2 складні операції

У Польщі лікарі врятували вагітну українку та її дитину, провівши одночасно 2 складні операції

У місті Руда-Шльонська (Сілезьке воєводство) дві бригади лікарів врятували життя вагітної українки та її дитини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як пише polsatnews.pl, сталося все напередодні православного Різдва. Під час планового огляду у гінеколога майбутня мама відчула, що відбувається щось погане. Лікар викликав “швидку”. Жінці поставили діагноз – гостре розшарування аорти. 

Ситуація була близькою до критичної, адже аорта могла не витримати в будь-який момент, а українці загрожувала смерть. Через це гінекологи з Руди-Шлонської оперативно сконтактувалися з кардіохірургами з міста Забже й уже через 2 години підготували все для двох одночасних маніпуляцій – кесаревого розтину та операції на серці. 

Все відбувалося в Сілезькому центрі хвороб серця. Там жінку рятували дві бригади медиків, які складалися з гінекологів, кардіохірургів, анестезіологів та медсестер. Крім того, спеціалісти-неонатологи чекали на новонароджену дитину в спеціально обладнаній “швидкій”.

Завдяки миттєвій та злагодженій роботі лікарів, обидві операції пройшли успішно. Вдалося врятувати життя мами і немовляти. Вони зараз почуваються добре і вже виписалися з лікарні додому. Дівчинка народилася здоровою з вагою 2 600 г. Батьки вже обрали для неї ім’я – Єва.