У Польщі оголошено рівень тривоги ALFA та ALFA-CRP

У Польщі оголошено рівень тривоги ALFA та ALFA-CRP

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький підписав розпорядження про запровадження першого рівня тривоги ALFA та ALFA-CRP у всій країні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький підписав розпорядження про запровадження першого рівня тривоги ALFA та ALFA-CRP у всій країні.
Діятиме з 28 серпня 2019 року (з 00:01) до вівторка, 3 вересня 2019 року (до 23:59).

Введення рівня оповіщення є превентивним і пов’язане з урочистостями 80-ї річниці початку Другої світової війни та офіційним візитом президента Сполучених Штатів Америки до Польщі.

Подібні заходи безпеки були вжиті і в організації інших міжнародних заходів у Польщі, наприклад, міністерської зустрічі у Варшаві з питань забезпечення безпеки на Близькому Сході, саміту COP24 з питань клімату в Катовіце та Всесвітнього дня молоді в Кракові.

Ступінь ALFA — найнижчий із чотирьох рівнів тривоги, визначених Актом про тероризм. Це перш за все сигнал служб безпеки та всієї державної адміністрації, щоб вони залишалися пильними. Рівні попередження щодо СРБ, у свою чергу, стосуються загроз у кіберпросторі.

Безпека під час тривалості ступеня залежить не лише від роботи відповідних служб, а й від підготовки адміністраторів громадських закладів, які зобов’язані здійснювати їх посилений контроль.

Хоча рівень надзвичайних ситуацій ALFA діє, кожен повинен звернути особливу увагу на будь-які незвичні ситуації та потенційні ризики, наприклад: незвично поводяться люди, пакунки, сумки чи рюкзаки, залишені без нагляду в громадських місцях, автомобілі (особливо транспорт), припарковані біля місць збору.

Про всі тривожні та незвичні ситуації та погрози слід повідомляти в поліцію за телефонами 112 та 997.
Інформація: Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji