У Польщі попередили про масштабну дезінформаційну атаку найближчим часом
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький після таємного засідання Сейму на тему кібератак, здійснених проти країни останнім часом PAP/Paweł Supernak

У Польщі попередили про масштабну дезінформаційну атаку найближчим часом

Польський уряд попередив про безпрецедентну дезінформаційну атаку на Польщу та всю польську політичну сцену, що має статися найближчим часом. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Речник польського уряду Пьотр Мюллєр сказав, що найближчим часом у Польщі можна очікувати масштабної дезінформаційної атаки. Про це представник уряду повідомив журналістам після таємного засідання Сейму, що відбулося у середу на прохання прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького. Уряд представив під час нього інформацію у справі найновіших кібератак, що зачепили Польщу.

«Найближчим часом ми зіткнемося із широкомасштабною дезінформаційною діяльністю, яка змішує правдиву інформацію із абсолютною неправдивою», – сказав речник уряду. Мюллєр додав, що фабриковані матеріал потрапили у ЗМІ. «Вже нині до деяких редакцій потрапляє фабрикована інформація на тему окремих політиків, яка є неправдивою, яка є абсолютно маніпулятивною, створена наново і не відповідає дійсності», – пояснив Пьотр Мюллєр. За словами речника уряду, атаки торкнуться всієї політичної сцени.

«Ми будемо протягом наступних тижнів, а можливо, навіть більш тривалого періоду, об’єктом безпрецедентної інформаційної та дезінформаційної атаки, як вся Польща, як політичний клас від правиці до лівиці, незалежно від політичних кольорів», – сказав він.

Пьотр Мюллєр додав, що спецслужби визначили вже деяких осіб, відповідальних за ці дії, але зазначив, що не може повідомити подробиці, бо інформація засекречена. «Ці заходи проводяться організовано, відповідні органи вживають заходів для виявлення та ідентифікації деяких авторів цієї діяльності» – сказав речник уряду.

Прем’єр-міністр Матешу Моравєцький попросив скликати таємне засідання Сейму, щоб представити інформацію про кібернетичну діяльність проти Польщі.

Минулого тижня голова Канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик повідомив про гакерську атаку на його електронну пошту та свою і його дружини соціальні мережі. У своїй заяві він повідомив, що спецслужби розслідують злом його електронної пошти, акаунта його дружини та їхніх облікових записів у соціальних мережах. Він теж запевнив, що у його поштовій скриньці, яка стала ціллю гакерської атаки, не було жодної таємної, захищеної або засекреченої інформації.

IAR/Т.А.