У Польщі пройде благодійна акція для молодих поляків з Білорусі та України
http://external.polskieradio.pl/files/de47e3be-2017-4d65-95bc-3115a59e0d4d.file

У Польщі пройде благодійна акція для молодих поляків з Білорусі та України

Католицьке товариство молоді збере благодійну допомогу і кошти на поїздки у Польщу для поляків в Україні і Білорусі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

11 листопада, у День незалежності Польщі, стартує акція «Поляк із серцем!», метою якої є допомога молодим полякам, котрі живуть за східним кордоном – в Білорусі та Україні. Організовує її Католицьке товариство молоді.

За словами голови президії національної ради цієї організації Патрика Чеха, головною ідеєю кампанії є збирання подарунків, що триватиме до 25 листопада:

«Ми збираємо миючі засоби та продукти з тривалим терміном зберігання, зокрема каву, цукор, муку, солодощі. Є 150 місць збору у 16 дієцезіях у Польщі. Крім того, від 11 листопада до 30 червня 2019 року можна надіслати благодійне смс-повідомлення. Із цих зібраних коштів ми організуємо чудовий відпочинок у Польщі для поляків з Білорусі та України».

Зібрані продукти отримають родини з парафій у Львівській та Гродненській областях. За словами ксьондза Лєшека Крижа, директора спілки «Допомоги Католицькій церкві на Сході» у Конференції єпископату Польщі, пам’ять про співвітчизників на сході є дуже важливою:

«Це дуже важлива та потрібна для них допомога. Це також ще одна можливість контакту з Польщею, батьківщиною, особливо нині – у 100-річчя незалежності. Ця допомога для молодих людей буде не тільки благодійною підтримкою, але і духовним зв’язком».

Кампанія проходить під почесним патронатом віце-спікера Сенату Польщі Марії Коц. Вона переконана, що це дуже потрібна ініціатива:

«Добре, що ця акція має подвійну дію. З одного боку, ці харчові подарунки вони отримають на Різдвяні свята. Це велика допомога, особливо у селах і невеликих містах у Білорусі та Україні, де люди насправді живуть дуже скромно. З іншого боку, ми допомагаємо організувати для молоді відпочинок у Польщі наступного року. Я знаю, що дехто з них мріє приїхати до Польщі, вчитися тут».

IAR/Т.А.