У Польщі роботодавцю, який кинув на вулиці українку з інсультом, загрожує три роки в'язниці
https://24tv.ua/resources/photos/news/610x344_DIR/201804/947651.jpg?201804193033

У Польщі роботодавцю, який кинув на вулиці українку з інсультом, загрожує три роки в’язниці

У Польщі районна прокуратура в місті Сьрода-Вєлькопольська завершила слідство у справі проти польського бізнесмена Анджея Ц., який у січні цього року не надав допомогу хворій українці Оксані К., яка в нього працювала, і передала справу в суд. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Zaxid.net.

У Польщі районна прокуратура в місті Сьрода-Вєлькопольська завершила слідство у справі проти польського бізнесмена Анджея Ц., який у січні цього року не надав допомогу хворій українці Оксані К., яка в нього працювала, і передала справу в суд. Підприємцю загрожує до трьох років ув’язнення, повідомляє «Укрінформ».

Як повідомила представник окружної прокуратури в Познані Магдалена Мазур-Прус, чоловікові висунуто дев’ять звинувачень, вісім з яких стосуються того, що роботодавець не зареєстрував в системі соціального страхування Польщі вісім осіб, які не мали польського громадянства.

«Всі вони були українцями», – уточнила представник прокуратури.

На початку січня в українки Оксани К. стався крововилив у мозок. Польський роботодавець, не бажаючи сплачувати її лікування та з метою уникнути відповідальності перед інспекцією праці, вирішив приховати факт, що вона у нього працювала. Тому він вивіз її в інший населений пункт, залишив на автобусній зупинці, викликавши поліцію нібито до п’яної людини.

Ця історія набула широкого резонансу в польських та українських ЗМІ. Нею зайнялися польська поліція, державна інспекція праці РП, а прокуратура ініціювала кримінальну справу за статтею про ненадання допомоги, яке призвело до смерті чи тяжких наслідків, що суперечить законодавству про соціальне страхування працівника.