У Польщі та ЄС призупинили польоти літаків Boeing 737 MAX
PAP/EPA/ERIK S. LESSER

У Польщі та ЄС призупинили польоти літаків Boeing 737 MAX

Це рішення пов’язане із найновішою авіакатастрофою літака Boeing 737 MAX 8 в Ефіопії, у якій загинуло 157 людей. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Управління цивільної авіації (ULC) Польщі прийняло рішення про призупинення усіх пасажирських польотів літаками Boeing 737 MAX 8 і Boeing і 737 MAX 9, що влітають у повітряний простір Польщі.

Це рішення пов’язане із недільною авіакатастрофою в Ефіопії, унаслідок якої загинуло 157 людей з 35 країн світу, зокрема двоє громадян Польщі.

Раніше про призупинення використання Boeing 737 MAX 8 поінформували у Польських авіалініях (LOT). У зв’язку із зупинкою польотів Boeing 737 MAX 8 вчора пополудні були скасовані рейси до Брюсселя та Амстердама. LOT має п’ять таких літальних машин.

За словами речника Польських авіаліній Адріана Кубіцького, рейси будуть здійснюватися іншими літаками. LOT візьме теж в оренду частину машин, аби поповнити флот.

Призупинити усі польоти машин типу Boeing 737 MAX вирішили теж в Європейській агенції авіаційної безпеки (EASA). Європейський повітряний простір закрили для комерційних рейсів з використанням цієї моделі літаків євросоюзним перевізниками, а також з країн з-за меж Спільноти.

Раніше призупинити польоти цими літаками вирішили приблизно 30 перевізників, зокрема, з Ефіопії, Оману, Китаю, Австралії, Сінгапуру, Малайзії, Аргентини, Сполучених Штатів, Великої Британії, Австрії, Ірландії, Франції, Норвегії, Німеччини.

IAR/Т.А.