У Польщі термін легалізації іноземців надто тривалий, — до понад 200 днів

У Польщі термін легалізації іноземців надто тривалий, — до понад 200 днів

Відповідно до останнього звіту Верховної палати контролю (NIK), воєводські управління не справляються з обслуговуванням усе більшої кількості іноземців, які хочуть легалізувати своє перебування. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Відповідно до останнього звіту Верховної палати контролю (NIK), воєводські управління не справляються з обслуговуванням усе більшої кількості іноземців, які хочуть легалізувати своє перебування. Про це повідомляє Наша Польща з посиланням на інтерв’ю Польського радіо з речницею Верховної палати контролю Ксенію Мацьчак.

«Причина в проблемах з персоналом в управліннях та недостатнє фінансування їх діяльності. Термін легалізації перебування осіб, які прибувають із-за кордону, протягом чотирьох років збільшився більш ніж втричі – з 64 до 206 днів. Антирекорд – іноземець чекав на рішення понад три роки», – наголосила речниця Палати Ксенія Мацьчак.

Контрольно-аудиторські процедури видачі посвідчень на проживання та проїзних документів виявили порушення в 70 відсотках випадків, додає Ксенія Мацьчак: «Середній час розгляду справ у ревізованих воєводських управліннях щодо легалізації перебування іноземців систематично збільшувався та відрізнявся між окремими воєводствами. Наприклад, у 2018 році в Люблінському воєводстві це було 116 днів, а в Нижньосілезькому – 328 днів. Хоча, як правило, всі ці провадження мають бути закінчені протягом 90 днів», – наголосила речниця.

Такі ситуації викликають скарги іноземців. У період з травня 2014 року по листопад 2018 року Адміністративні воєводські суди винесли 115 вироків, які підтверджують бездіяльність або надмірну тривалість судових розглядів, тому воєводам доведеться сплатити загальну суму понад 200 тисяч злотих.

На початку 2019 року понад 372 тисяч іноземців мали дійсні документи, що підтверджують право на проживання на польській території.
Джерело матеріалу: https://nashapolsha.com.ua/
Фото ілюстративне.