У Польщі в оголошеннях про роботу обов’язково будуть зазначати розмір зарплати?

У Польщі в оголошеннях про роботу обов’язково будуть зазначати розмір зарплати?

Зазначати у кожному оголошенні про роботу діапазон заробітної плати – таке зобов’язання може бути впроваджене у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на газету “Наш Вибір”.

Зазначати у кожному оголошенні про роботу діапазон заробітної плати – таке зобов’язання може бути впроваджене у Польщі. Відповідний законопроект, підготовлений партією “Новочесна”, отримав позитивну оцінку Міністерства у справах сім’ї, праці та соціальної політики. Відтак, існує велика ймовірність, що його буде ухвалено, хоча й невідомо поки, яку остаточну форму він матиме. Про це пише monitor-press.info з посиланням на forbes.pl

“Уряд не має позиції щодо цього проекту, але думка нашого міністерства позитивна. Однак він вимагає доопрацювання”, – підкреслив Станіслав Швед, державний секретар у Міністерстві праці та соціальної політики.

Поправка передбачає, що в кожному оголошенні про роботу повинен бути зазначений розмір винагороди. Це може бути діапазон зарплати, тобто мінімальна й максимальна винагорода, але має бути також дописка, що зарплатня договірна. За невиконання обов’язку можуть застосовуватися покарання.

“Розмір винагороди в Польщі – тема табу. У нашій реальності є випадки, коли роботодавець на стадії співбесіди запитує кандидата про те, за яку найменшу суму він готовий працювати”, – сказав депутат “Новочасної” Вітольд Зембачинський.

На його думку, проект дозволить встановити більш конкурентоспроможні тарифи на ринку праці, крім того, буде важче виплачувати зарплату в конвертах. Водночас це допоможе зрівняти оплату праці чоловіків і жінок. Проект позитивно оцінили профспілки, але критикують роботодавці. На їхню думку, зазначення базової заробітної плати не завжди має сенс у зв’язку з системами преміювання.