У Польщі відбудеться міжнародна конференція щодо Ірану
EPA/MOHAMED HOSSAM

У Польщі відбудеться міжнародна конференція щодо Ірану

За словами держсекретаря США Майка Помпео, в ній візьмуть участь десятки держав з Азії, Африки, західної півкулі, Європи і Близького Сходу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Державний секретар США Майк Помпео повідомив, що в середині лютого у Польщі відбудеться міжнародна конференція, присвячена Ірану. В інтерв’ю для телебачення Fox News очільник американського дипломатичного відомства розповів, що на конференцію приїдуть делегації з усього світу.

З Вашинґтону Марек Валкуський:

«В інтерв’ю, яке він дав у Каїрі, Майк Помпео назвав 13-14 лютого як дату конференції у Польщі. За його словами, в ній візьмуть участь десятки держав з Азії, Африки, західної півкулі, Європи і Близького Сходу. “Ми зберемося, аби обговорити стабілізацію Близького Сходу та мир, свободу і безпеку в цьому регіоні. Йдеться, зокрема, про те, аби Іран не відігравав дестабілізуючої ролі”, – додав державний секретар США. Майк Помпео продовжує турне Близьким Сходом, яке охоплює дев’ять країн. Метою подорожі є, зокрема, представлення партнерам Сполучених Штатів плану виводу (американських – ред.) військ з Сирії та посилення тиску на Іран. Під час свого виступу в Каїрі голова американської дипломатії закликав країни Близького Сходу, аби вони припинили взаємні суперечки і вдалися до спільних дій з метою обмежити вплив Тегерану. Також Помпео розкритикував близькосхідну політику попереднього президента США Барака Обами, кажучи, що, видаючи бажане за дійсне, вона додала Ірану зухвалості».

IAR/А.М.