У Польщі відбувся Перший польсько-угорський форум
Foto: polskieradio.pl

У Польщі відбувся Перший польсько-угорський форум

Понад двісті експертів з Польщі та Угорщини обговорювало можливості наближення відносин між обома країнами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Перший польсько-угорський форум відбувся у місті Старий Санч на півдні Польщі 18 і 19 травня. У заході взяли участь політики, дипломати, науковці, представники місцевої влади і громадські активісти.

Патроном Першого польсько-угорського форуму став очільник Сейму, тобто маршал Марек Кухцінський. У розмові з Польським радіо політик оцінив, що відносини між Польщею та Угорщиною є «несподівано позитивними»: «На всіх рівнях влади, і між президентами, урядами, всіма елементами виконавчої влади, і також у парламенті – я під враженням великого зацікавлення. І не лише з боку осіб, які керують парламентами, урядами, міністерствами, але й великого, щораз численнішого зацікавлення жителів, громадян, також і молоді».

Польсько-угорський форум має допомогти ще більше пожвавити суспільні, економічні й культурні контакти між двома країнами, – додав очільник Сейму. Зараз між собою співпрацюють понад 150 польських та угорських самоврядувань, – заявила посол Угорщини в Польщі Орсоя Ковач: «Ми дуже надіємося, що, наприклад, між польськими й угорськими містами, самоврядуваннями, виникнуть конкретні ідеї та реальні контакти. Адже є багато преставництв польських та угорських саомрядувань, і це чудова нагода порозмовляти про партнерські відносини, шкільний, молодіжний обмін. Ми віримо, що з’являться конкретні результати».

Організатором Польсько-угорського форуму є Східний інститут, а медіа-патроном – Польське радіо 24.

IAR/Н.Б.