У Польщі відновлюють роботу уженди, проте для певних завдань

У Польщі відновлюють роботу уженди, проте для певних завдань

Польські уженди заявляють, що вже розпочали виконувати завдання, які будуть обов’язковими з середи, 22 квітня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Нові завдання, які повинні виконувати установи, не внесуть суттєвих змін у постійне обслуговування клієнтів — згідно з опитуванням Служби місцевого самоврядування PAP. “Ми не відмовилися від своєї роботи — ми працювали, працюємо і будемо продовжувати працювати”, — повідомили чиновники самоврядування.

З середи, 22 квітня, застосовуватимуться нові положення розпорядження про встановлення певних обмежень, наказів та заборон у зв’язку із спалахом епідемії. Уряд уточнив, що слід розуміти як «необхідні завдання», які повинні виконувати уженди.

В постанові перераховано, що це завдання, пов’язані з: реєстрацією сімейного стану; переписом населення, реєстрацією народжень та посвідченням особи; соціальною допомогою; наданням комунальних послуг; функціонування бюро праці; видачею водійських посвідчень, посвідчень на реєстрацію та інших документів; архітектурно-будівельною адміністрацією та охороною навколишнього середовища.