У Польщі з’явилися пішохідні доріжки для людей зі смартфонами

У Польщі з’явилися пішохідні доріжки для людей зі смартфонами

Спеціальні пішохідні доріжки для людей, які постійно дивляться на екрани смартфонів, з’явилися у Варшаві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Тротуар створено для «фабберів» – людей, які дивляться у свої телефони й ігнорують все, що відбувається довкола них.

На вулиці Нововєйська у центрі Варшави, неподалік від Варшавської політехніки  з’явилися спеціальні доріжки, які призначаються для пішоходів, які не випускають з рук смартфони, коли йдуть по вулиці.

Про це повідомляє rmf24.pl.

Смуга для користувачів телефонів міститься поблизу велосипедної доріжки. Тож, хоч і на ній можна почуватися вільніше, ніж на звичайному тротуарі, все-таки варто бути обережним.

Найповільніші пішоходи, які набирають і читають повідомлення, коли йдуть вулицею, в ідеалі тепер повинні ходити шляхом, який виділений з двох сторін білими смугами.

Загрози, які створюють через неуважність смартфонових зомбі, не обмежуються лише районами, в яких знаходяться офіси комп’ютерних фірм чи навчальні заклади. Пішоходів, цілковито захоплених телефонами, вдосталь на станціях метро, вулицях і торгівельних центрах у всій країні. Часом через це трапляються ДТП та інші трагічні події.