У Польщі з’явиться нове державне свято (відео)
http://ostarbeiter.vn.ua/img/2011/03/svyata-polland.jpg

У Польщі з’явиться нове державне свято (відео)

Деякі з вас, можливо, вже чули, що з цього року, 19 жовтня в Польщі будуть відзначати нове державне свято. Це Національний день пам’яті духовенства. Чи буде це вихідний день в усіх установах? Деталі в статті! Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Narodowy Dzień Pamięci Duchownych Niezłomnych 19 жовтня припадає на п’ятницю, а в силу закон вступає із поточного 2018 року.

19 жовтня стане державним святом завдяки акту, прийнятому Сеймом. Чи гасло «національне свято» означає, що  відпочиваємо від роботи в цей день? На жаль, цього не станеться. Національний день пам’яті духовенства не буде вихідним днем. Проте, з нагоди статусу державного свята, в цей день будуть організовані спеціальні заходи.

19 жовтня: Національний день пам’яті духовенства. Що це за свято?

Національний день пам’яті духовенства — це день, коли відзначають пам’ять осіб з числа духовенства, що борються за Польщу і були переслідувані з цієї причини.

Дата не є випадковою. 19 жовтня 1984 року священик Єжи Попілушко був викрадений, а потім  жорстоко вбитий комуністами.

У 2018 році вперше в цю п’ятницю (19 жовтня) з нагоди нового національного свята, присвяченому незламному духові та вірі духовенства, по всій території Польщі, включаючи Нижньосілезьке воєводство, пройдуть Божественні Літургії.

До слова, Єжи Попілушко — польський національний герой. Більше про ньго можна дізнатися у відеоролику.