У Польщі занотовано понад 1000 втручань рятувальних служб у зв'язку зі штормом

У Польщі занотовано понад 1000 втручань рятувальних служб у зв’язку зі штормом

Майже 1100 разів пожежні бригади вирушали на виклики після дощів і штормів, що пройшлися Польщею у понеділок та вівторок. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Представник Головного командувача Державної пожежної охорони, старший бригадир Павел Фратчак повідомив, що троє осіб отримали поранення, включаючи пожежника.

Більшість рятувальних операцій було зафіксовано в наступних воєводствах: Західнопоморське, Поморське, Любуське та Великопольське. Пожежники видалили сотні зламаних дерев на вулицях і залізничних коліях. Також їм вдалося забезпечити 30 пошкоджених дахів будівель і безліч пошкоджених оголошень.

Хоча ще календарна зима, погода вже весняна. Сьогодні у багатьох частинах країни було плюс 15 градусів! На морі різниця температур між двома повітряними фронтами викликала сильний бурю. Близько 14 пожежних бригад було задіяно у Щецині та околицях, отримано вночі більше 50 дзвінків, пожежники видалили десятки повалених дерев, звільнили від гілок автомобілі, відновлено рух на заваленій трамвайній лінії.

Крім пожежників, багато роботи було і в енергетиків. У вівторок вранці електроенергії по цілій Польщі не отримали 10,5 тисяч користувачів, в одному Підляському воєводстві — 6300 осіб. А все через пошкоджені негодою лінії електромереж.

Інститут метеорології та водного господарства повідомляє, що найсильнішим удар шторму зафіксовано на прибережних повітах — від західного кордону країни до Trójmiasto. У вівторок вдень швидкість поривів вітру досягала більше 100 кілометрів на годину.

— На щастя, трагедії не трапилося», — заявив Томаш Кубяк, прес-секретар воєводської державної пожежної служби в Щецині. Інститут метеорології та водного господарства видало раніше попередження про сильний вітер для Західнопоморського воєводства. Пориви вітру на березі моря досягли швидкості 110 км / год. За словами метеорологів, шторм цілковито вщухне у середу вранці.