У Польщі жінка народила одразу 6-х дітей: уряд виділив їм майже мільйон злотих

У Польщі жінка народила одразу 6-х дітей: уряд виділив їм майже мільйон злотих

Радники сейму Малопольського воєводства вирішили подарувати 919 тисяч злотих на підтримку шестірні, котра народилася в с. Тильманова. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Кошти були виділені із бюджету воєводства.
— Мати таке чисельне потомство — це благо, але й величезне завдання. Ми сподіваємось, що фінансова допомога дозволить батькам виховувати дітей, не турбуючись про їх найважливіші потреби, — зазначив маршал Малопольського воєводства Вітольд Козловський.

Діти народились недоношеними, тому у них знижений імунітет і їм потрібен особливий догляд та опіка.

— Усі діти повинні пройти реабілітацію під наглядом фахівців кілька разів на тиждень, вони також потребують щоденної стимуляції в домашніх умовах. Надання їм належного догляду — справжній виклик, саме тому кошти на суму понад 919 тисяч злотих будуть передані родині, щоб батьки могли організувати цілодобовий догляд за ними, — запевнила Малец-Лех з уряду воєводства.

Шестеро дітей: Філіп, Тимон, Зосія, Кая, Мальвіна і Неля народилися 20 травня в університетській лікарні в Кракові, жінка народила шляхом кесаревого розтину на 29 тижні вагітності. Новонароджені важили від 890 до приблизно 1300 г. Їх виписували додому по черзі. За статистикою, шість дітей народжуються дуже рідко — один раз у 4,7 мільярда вагітностей у світі.

Досі самоврядування Малапольського воєводства надало батькам фінансову допомогу на загальну суму 485 тис. злотих, — зазначає polsatnews.pl.