У Польщі знайшли бурштинову кімнату?

У Польщі знайшли бурштинову кімнату?

Співробітники Музею Другої світової війни в польському місті Мамерка на північному сході країни вважають, що знайшли слід Бурштинової кімнати, викраденої в роки Великої Вітчизняної війни гітлерівцями з Царського Села. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На території колишнього штабу командування німецьких сухопутних військ, де розташувався комплекс бункерів, вони виявили невідомий раніше підземний тунель, який не використовувався багато десятиліть і, на їхню думку, може вести до місця, де захований скарб. Про це повідомила радіостанція RMF FM. Як зазначає радіостанція, в 2016 та 2017 років роках на даній території вже проводилися пошукові операції, які ні до чого не привели.

«Звичайно, ми не можемо виключати, що це звичайний технічний колодязь. Але нас мучить той факт, що хтось навмисно прикрив його півметровим шаром землі. Її було так багато, що на цьому місці навіть виросло дерево», — зазначив працівник музею в Мамерках Бартомелей Плебаньчик. За його словами, знайти підземний тунель допоміг георадар. Зараз дослідники намагаються отримати дозвіл, щоб потрапити всередину, та сподіваються, що до кінця червня тунель вдасться розкрити.

Спеціально з метою зйомок моменту відкриття тунелю в Польщу відправляється знімальна група американського телеканалу History Channel, а також численні польські ЗМІ.