У польських школах навчається все більше іноземців

У польських школах навчається все більше іноземців

Стаття під назвою “Більше іноземців у школах” вийшла на шпальтах польського видання “Rzeczpospolita”. Про це повідомляє Upmp.news посиланням на газету “Наш Вибір”.

Стаття під назвою “Більше іноземців у школах” вийшла на шпальтах польського видання “Rzeczpospolita”. У матеріалі зазначається, що “в польських школах у лавинному темпі зростає кількість іноземців”, а програми їх адаптації досі немає. Більше про це у огляді від monitor-press.info.

Повідомляється, що у вроцлавських школах у 2015–2016 навчальному році вчилися 314 учнів, що не були громадянами Польщі. Цьогоріч їх нараховується 2785. В іншому польському місті, у Кракові, у 2013–2014 навчальному році навчалися 215 іноземців, а цього року – 3535.

Переважна більшість іноземних школярів – це українці. Видання наголошує, що необхідні програми підготовки закордонних учнів до навчання в польських школах. Представниця відділу освіти у місті Познань підкреслює, що додаткових уроків польської мови, які найчастіше вводять школи, недостатньо. “Учні мали проблеми з адаптацією в Польщі”, – говорить Ганна Янович.

Співрозмовниця газети ділиться досвідом Познаня – там цього року було відкрито підготовчі філії, в яких іноземні учні вивчають не тільки польську мову, але й інші предмети. “Вчитель вирішує, коли такий учень готовий продовжувати навчання у польському класі”, – каже Янович.

Газета підкреслює, що регіональні та міські відділи освіти самостійно опрацьовують методи адаптації учнів з-за кордону, адже немає загальної національної програми.