У польських Татрах випав сніг
Туристи входять на Каспрів верх, 18.09.2019 PAP/Grzegorz Momot

У польських Татрах випав сніг

У Закопаному очікується температура повітря від 0 до 6 градусів за Цельсієм. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Татрах ненайліпші умови для туризму. У найвищих частинах цих гір випав сніг, місцями з’явилася також ожеледиця. Натомість у долинах зафіксована підвищена вологість повітря і мокрий ґрунт. Ми закликаємо до обережності, – каже Ян Кшептовський-Сабала з Татранського національного парку:

«Плануючи похід у Татри, потрібно постійно перевіряти прогноз погоди, не втрачати зв’язку. На деяких фрагментах туристичної тропи є також певні ускладнення, пов’язані із ремонтом доріжок. Зокрема так є у районі Хохоловської долини, долини Білого і вершини Носаля. Закритою для туристичного руху надалі – аж до скасування – залишається тропа на Ґєвонт та фрагмент шляху між Свиницею та Завратом».

На найближчі дні синоптики прогнозують у Татрах невеликі опади снігу. У Закопаному очікується температура повітря від 0 до 6 градусів за Цельсієм. Невеликий мороз також на Бабій Горі. Зранку поруч із турбазою на Маркових Щавінах термометри показували – 1oC.

IAR/А.М.