У Сенаті відкрито виставку «Шляхи до незалежності»
Виставка «Шляхи до незалежності» в Сенаті Республіки Польща, 10 червня 2019 року PAP/Rafał Guz

У Сенаті відкрито виставку «Шляхи до незалежності»

Виставку підготовлено в рамках відзначення сотих роковин повернення незалежності Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У верхній палаті польського парламенту, Сенаті, відкрито виставку «Шляхи до незалежності».

Ініціаторка виставки, віце-очільниця Сенату Марія Коц заявила, що тут представлено шляхи, якими поляки прямували до здобуття незалежності на всіх територіях після поділу держави між Австрією, Прусією та Росією аж до 1918 року: «На цій виставці презентуються різні документи, гравюри, але також видання, книжки, зібрані в бібліотеці. Це – історія Польщі, велика справа повторного виборення незалежності держави, якого досягло кілька поколінь поляків. Бо не лише ті, що боролися під час Першої світової війни зі зброєю в руках за вільну Польщу, але й ті, що під час поділу держави боролися в повстаннях».

На виставці «Шляхи до незалежності» представлено фактографічний, що стосується повстань, які довели до повернення незалежності Польщі після 123 років неволі. Цей матеріал значною мірою пов’язаний з історією міста Мінськ Мазовєцький у центрально-східній Польщі та його околиць.

IAR/Н.Б.