У серпні мають відкрити Музей Юзефа Пілсудського
Музей Юзефа Пілсудського, Сулєювек, 10 червня 2020 року PAP/Paweł Supernak

У серпні мають відкрити Музей Юзефа Пілсудського

Праця над створенням музею тривала 3,5 роки і вже наближається до кінця. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У середу президент Анджей Дуда разом з міністром Пйотром Ґлінським привезли до будинку музею меморіальні дошки, присвячені століттю Варшавської битви

Віце-прем’єр, міністр культури і національної спадщини Пйотр Ґлінський заявив, що Музей маршала Юзефа Пілсудського в місті Сулєювек неподалік Варшави є частиною дій уряду, покликаних дбати про польську національну пам’ять. Згадана установа вже готова, а її відкриття заплановане на серпень – у соту річницю Дива на Віслі.

Міністр Ґлінський повідомив, що уряд Об’єднаних правих сил виконав за останні роки 83 інвестиційні проєкти в музейній галузі: «Починаючи з великого будівництва у Варшавській цитаделі, де ми будуємо Музей історії Польщі і Музей Війська польського, а також Музей Івана Павла ІІ і кардинала Вишинського у Храмі Божого Провидіння, який ми відкрили в листопаді 2019 року, два музеї проклятих солдатів, Музей Сибіру, Музей кресів. Все це – для польської ідентичності, бо пам’ять визначальна для ідентичності кожної спільноти. Ми це знаємо і це також дуже часто нагадував Юзеф Пілсудський».

Праця над створенням музею тривала 3,5 роки і вже наближається до кінця. У середу президент Анджей Дуда разом з міністром Пйотром Ґлінським привезли до будинку музею меморіальні дошки, присвячені століттю Варшавської битви.

IAR/А.М.