У Страсбурзі ратифікували цифрову директиву, що називають ACTA 2

У Страсбурзі ратифікували цифрову директиву, що називають ACTA 2

Новими положеннями передбачається обов’язкове фільтрування інтернет-сайтами нелегально скопійованих матеріалів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Європейський парламент підтримав цифрову директиву, супротивники якої називають її ACTA 2. Новими положеннями передбачається обов’язкове фільтрування інтернет-сайтами нелегально скопійованих матеріалів.

Про подробиці зі Страсбурга повідомляє Кароль Сурувка:

«Директиву підтримували, зокрема, творчі кола і видавці преси. Вони переконані, що від нелегального копіювання збитків зазнають незалежні автори, а прибутки отримують інформатичні гіганти. Проти неї, натомість, виступила частина користувачів Інтернету, які протягом декількох місяців організовували протести на вулицях європейських міст. На їхню думку, цифрова директива відкриває шлях до цензури в мережі, оскільки алгоритм інтернет-сторінок може не відрізнити нелегальної копії від внесення змін до твору або пародії на нього. У директиві враховано частину аргументів супротивників ACTA2: нововведення не зачіпатимуть некомерційних і освітніх сайтів, як, наприклад, Wikipedia. Також європарламентарі дозволили поширення пародій та мемів. Сьогоднішня ратифікація директиви означає, що тепер почнуться консультації між Європейськими парламентом, комісією і радою. Польський уряд раніше вже висловив своє критичне ставлення до цих правових норм».

IAR/А.М.