У Варшаві грузин вдавав грека, щоб отримати карту побиту

У Варшаві грузин вдавав грека, щоб отримати карту побиту

Громадянина Грузії з підробленим грецьким паспортом затримали прикордонники польсько-німецького загону у Свєцько. Чоловік  подорожував автокаром. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На перевірку прикордонникам подорожуючий надав паспорт громадянина Греції. Під час вивчення наданого документу у прикордонників виникли сумніви щодо його дійсності. І не дарма, адже паспорт виявився частково підробленим.

Грузин вперто стверджував, що він не грузин, а грек. Затриманий іноземець подорожував круїзним автобусом з Берліна до Варшави.

Вже під час фільтраційних заходів з’ясувалось, що чоловік є громадянином Грузії. А підроблений грецький паспорт він купив через знайомого, так би мовити, про всяк випадок. До цього часу чоловік знаходився на території ЄС з порушенням міграційного законодавства.

Під час проведення допиту іноземець таки визнав, що є громадянином Грузії. Він також заявив, що приїхав до Польщі, щоб забрати свою карту проживання (kartę pobytu), яка чекала на нього в управлінні Мазовецького воєводства.

Проти іноземця порушено справу через вчинений ним злочин — використання підробленого документа. Наразі чоловіка повернуто до Грузії та заборонено в’їзд в Польщу. До поліції направлено повідомлення про виявлення ознак правопорушення за ст. КК РП «Підробка, документів, печаток, штампів та їх збут та використання».

З початку 2019 року працівники Надоджанського загону прикордонної служби затримали 87 громадян Грузії, які були затримані за невиконання польського законодавства, і 20 іноземців, які використовували підроблені документи.