У Варшаві почався Конгрес Польща великий проект
http://svitua.com.ua/sites/svitua/files/styles/large/public/images/2017/09/vinnicya_konsulstvo_0.jpg?itok=Y0xcdOo0

У Варшаві почався Конгрес Польща великий проект

Протягом чотирьох днів відбудеться ряд дискусій про економіку, культуру та суспільство. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Від 17 до 20 травня у Варшаві триває вже восьмий Конгрес Польща великий проект. Це – цикл дебатів, у яких візьме участь 80 доповідачів: політики, науковці та фахівці з усієї Європи. Планується обговорення актуальних проблем і викликів, що стосуються розвитку Польщі. Серед тем, зокрема, роль спорту у створенні польського бренду, значення Полонії для рекламування Польщі за кордоном, верховенство права та розподіл державної влади на три гілки.

Це буде розмова людей, які турбуються станом сучасної Європи, які добачають польську перспективу в Європі, – сказав представник програмної ради конресу Томаш Матиня: Конгрес Польща великий проект вже увосьме намагається дискутувати про цінності. МИ зацікавлені в тому, щоб вести дебати не лише у власному ґроні, а розширити їх на рівень європейських еліт, які будуть тут присутніми. Серед панелістів – особи, які втілюють великий проект у життя, вони є членами Ради міністрів, представниками важливих державих установ, та перші організації, що виникли завдяки дебатам – наприклад, Міжнародний інститут архітектури та урбаністики».

На Конгрес Польща великий проект прибудуть, зокрема, лауреат Нобелівської премії 2011, економіст професор Томас Сарджент та німецький філософ, публіцист, есеїст Петер Слотердайк.

Між дебатами заплановано вручення медалі «Відвага і вірогідність» та Нагороди імені президента Лєха Качинського.