У Варшаві затримали директора музикальної школи за отриманий хабар

У Варшаві затримали директора музикальної школи за отриманий хабар

У Варшаві співробітники поліції та офіцери Центрального антикорупційного бюро (CBA) затримали двох осіб, підозрюваних у хабарництві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Директору та  секретарю школи загрожує до 8 років в’язниці з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Окружна прокуратура у Варшаві звинуватила затриманих у хабарництві.

Директор музичної школи та його працівниця були затримані у зв’язку з розслідуванням щодо вчинення тиску останніх в органах місцевого самоврядування у Варшаві в проведенні посередницької діяльності в обмін на придбання майна”, — повідомляє Polsat News PAP.

— У ході розслідування співробітники CBA у четвер, 4 квітня затримали двох осіб”, — повідомив Темістокл Бродовський, начальник відділу соціальних комунікацій CBA.

За його словами офіцери поліції обшукали квартири і робочі місця обох затриманих.

Хабар в розмірі 17,000 злотих

Підозрювані були доставлені до прокуратури, де їм було пред’явлено звинувачення.

— Павел С., директор Державного музичного училища імені Фридерика Шопена у Варшаві отримав хабар у розмірі 17 тисяч злотих і мав отримати ще наступних 13 тисяч злотих від повноважного представника компанії, що займається будівельною документацією в школі. Злочини був скоєні в періоді з листопада 2017 року по травень 2018 року», — заявив Лукаш Лапчинський, прес-секретар районної прокуратури у Варшаві.

Секретар школи Йоанна Я. виступила в ролі спільника, перерахувавши кошти директору.

Підозрюваним загрожує до восьми років ув’язнення.

За словами слідчих це не останні затримання в цьому розслідуванні. Слідство триває.

Джерело: Polsat News