У Ватиканських садах посадили два польські дуби
Ватиканські садиVatikanische-Gaerten.jpg: The original uploader was Binter at German Wikipedia.derivative work: Dontworry [CC BY-SA 2.0 de]

У Ватиканських садах посадили два польські дуби

Польські дуби з місцини, де народився Іван Павло ІІ, символізуватимуть сторіччя дипломатичних відносин Польщі та Ватикану. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У сторіччя встановлення дипломатичних відносин між Польщею і Апостольською столицею у Ватиканських садах відбулася церемонія саджання двох польських дубів. Дерева, які благословив папа римський Франциск, походять з околиць малопольського міста Вадовиці, де народився святий Іван Павло ІІ.

Під час урочистих заходів Апостольську столицю представляв один із найближчих співпрацівників папи Франциска губернатор держави-міста Ватикан кардинал Джузеппе Бертелло.

«Ці два дерева – це символ наших дипломатичних відносин та їхнього тривалого розвитку для спільного добра і миру», – наголосив він.

Написаний з цієї нагоди лист від президента Анджея Дуди зачитав польський державний секретар Адам Квятковський.

«Нехай ці дуби, що символізують гордість польськості, такі типові для польського пейзажу, велично шумлять серед найвідоміших свідчень християнської спадщини», – підкреслив у листі Дуда.

У церемонії взяли участь віце-міністр закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк та кількадесят послів, акредитованих у Ватикані.

IAR/Т.А.