У Великодню Суботу в Польщі загасили понад 1500 пожеж

У Великодню Суботу в Польщі загасили понад 1500 пожеж

У Велику суботу пожежна служба країни отримала виклики на 1534 пожежі. У них загинуло чотири людини, а 20 людей отримали поранення, — повідомив прес-секретар Національного штабу Державної пожежної служби Павел Фронтчак. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У суботу пожежна служба вирушала на виклики 2231 раз. Більшість із них, а саме 1534 інтервенцій, стосувалися саме пожеж. В них загинуло чотири людини, а 20 людей отримали поранення.

Представник Головного штабу Державної пожежної служби підкреслив, що лише в суботу пожежники 180 разів приїжджали гасити пожежі в лісах. Більшість з них були локалізовані в Мазовецькому воєводстві. Ми також мали звіти щодо 833 пожеж внаслідок підпалів сухої трави, — пояснює Фронтчак. Також він додав, що за останні кілька днів по всій країні діє третя за величиною пожежна небезпека в лісах. З початку року пожежна бригада 2827 разів вирушала на гасіння вогню, з яких 2200 разів — у квітні.

Фронтчак наголосив, що ситуація в лісах — просто катастрофічна. Взимку було мало дощу, тож торішнє листя — дуже суха, тож пожежа може спалахнути чи не будь-якої миті.