У Вроцлаві — ажіотаж на процедуру штучного запліднення

У Вроцлаві — ажіотаж на процедуру штучного запліднення

Сто пар на тиждень: інтерес до програми співфінансування in vitro у Вроцлаві дійсно величезний. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Хоча програма буде впроваджена до кінця року і вона передбачає лише трохи більше 300 місць, тому записи охочих вже розпочалися. У перший же тиждень після початку грантової програми in vitro понад сто пар повідомили в клініку Вроцлава, яка реалізує міську програму, що вони готові скористатися процедурою штучного запліднення — для того, аби стати батьками.

Наразі програмою виділено лише 307 місць, тож реєстранти повинні надати відповідні документи та продовжити процедуру перевірки. В даному випадку застосовується принцип «хто перший, той ліпший» — себто, хто першим зголоситься на участь в програмі, той зможе отримати позитивний результат. Перші пари вже для участі у програмі вже обрано, — інформує “Радіо Вроцлав”.

Програма повинна бути реалізована до кінця 2019 року. Пара може отримати дофінансування до вартості однієї процедури екстракорпорального запліднення in vitro або прийняття ембріона у розмірі до 5000 злотих. Програма реалізується у відділі лікування безпліддя, розташованому у Вроцлаві за адресою вул. Grabiszyńska 186 / 1b.

Взяти участь у програмі можуть жінки, віком до 40 років, а у виняткових випадках — навіть до 42-х років. Пара (не обов’язково одружена) повинна довести, що вони безуспішно намагалися зачати дитину протягом принаймні 12 місяців.