У Вроцлаві почали збирати гроші для українця, якого збив таксист

У Вроцлаві почали збирати гроші для українця, якого збив таксист

Станом на 1 травня, стан здоров’я 40-річного українця, якого в суботу збив водій таксі стабільний, загрози життю не має. Він надалі перебуває у відділені інтенсивної терапії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Персонал лікарні розповідає, що особливо мовного бар’єру не відчувають. Пацієнт виконує всі необхідні процедури. Можливо в найближчі дні його переведуть в звичайну палату, де вже можна буде його спокійно відвідувати. Прогнози оптимістичні.

Як розповів сам пацієнт, у Польщі вже другий раз. Приїхав до Вроцлава на початку квітня і почав працювати на шиномонтажі в районі вроцлавського аеропорту. Сам мешкає на вул. Ниській (Nyska). Житло забезпечує роботодавець. Власне вчора він приходив до лікарні.

Сьогодні йому передали планшет з Інтернетом та електронну книгу. Тому він вперше зв’язався після суботнього випадку з сім’єю та повідомив про своє самопочуття. На разі невідомо, чи його родина планує сюди приїжджати найближчим часом, бо по його словам, вони не мають закордонного паспорту.

Юрій подякував всім хто за нього переживає та допомагає. Сам пацієнт, говорить, не очікував такої уваги і дуже зворушений та здивований. Тим більше допомагають не тільки українці, а і громадяни Польщі.

Відносно забезпечення і потреб, на даний момент він забезпечений найнеобхіднішими речами.

Також сьогодні стало відомо, що благодійний фонд Caritas почав збирати допомогу для постраждалого.

Бажаючі допомогти п. Юрію можуть переказувати добровільні пожертви вказуючи призначення платежу » Dla p. Jurija» на рахунок: 43 1020 5242 0000 2202 0117 7948

Отримувач — Caritas Diecezji Wrocławsko-Gdańskiej Obrz. Greckokatolickiego

Вчора ми повідомляли про стан його здоров’я.

Нагадаємо, в суботу водій таксі збив українця на велосипеді. Суд в якості запобіжной міри заарештував таксиста на 3 місяці. Прокуратура вимагає довічного ув’язнення для нього, адже розцінює цей випадок як спробу навмисного вбивства.