У Вроцлаві поляк побив двох українців, бо ті… розмовляли українською

У Вроцлаві поляк побив двох українців, бо ті… розмовляли українською

Вроцлавська поліція затримала 39-річного чоловіка, який побив двох молодих українців за те, що вони, їдучи в трамваї, розмовляли рідною мовою. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Випадок стався ще 16 березня надвечір, проте лише сьогодні зловмисника вдалося розшукати. Двоє українців саме їхали в трамваї лінії №5, котрий курсував в напрямку Księża Małego і розмовляли про щось своє. Раптово до них підсів невідомий чоловік і почав неадекватно себе поводити — кричати та обзивати хлопців. Ті, не довго думаючи та аби не провокувати неврівноваженого чоловіка, вирішили вийти на першій же зупинці. Проте це не спинило знервованого чоловіка. Він вийшов за ними.

Саме там, на вулиці, й почалась бійка. Один із наших земляків, 24-річний юнак, отримав серйозні травми і забої голови. На місце події українці викликали медиків та поліцію, — повідомляють правоохоронці. Нападник же втік.

Коли прибули правоохоронці, почалися пошуки агресора. Завдяки детальному опису, поліціянти змонтували фоторобот, а також взяли відео з камер стеження.

Як виявилося, 39-річий громадянин Польщі вже перебував у розшуку за напади та за крадіжку зі зломом. Його заарештували. Зараз зловмисник відповідатиме за напад з націоналістичним підгрунтям, за який йому загрожує до п’яти років ув’язнення.