У Вроцлаві судять чоловіка, який напав з ножем на продавчиню овочів

У Вроцлаві судять чоловіка, який напав з ножем на продавчиню овочів

Районний суд у Вроцлаві зараз розглядає справу 47-річного Гжегожа П., котрий завдав 14 ударів ножем жінці, котра продавала овочі в місцевому магазині в Олбіні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На щастя, жінку вдалось врятувати. Проте за напад з ножем і спробу вбивства нападнику загрожує довічне ув’язнення.

Інцидент стався 17 вересня минулого року. Напад стався на перетині вул. Єдності Народовей та вул. Дашинського: 47-річний Гжегож П. увійшов до продуктової точки і напав на 59-річну жінку, яка там працювала і продавала овочі.

В касі продуктового магазину було всього лиш 810 злотих. Чоловік, вимагаючи грошей, завдав жінці 14 ударів ножем, а потім утік. Поранена жінка, на щастя, вижила. Свідки реанімували її до приїзду швидкої допомоги. На думку експерта, якщо б не швидка медична допомога, то жінка померла б, — зазначив прес-секретар районної прокуратури у Вроцлаві.

Гжегожа П. шукали протягом 4 днів. Було розроблено його фоторобот, а також оголошено винагороду тим, хто допоможе його розшукати. За кілька днів нападника розшукали і затримали на Тшебницькому мості.

47-річний злочинець почув звинувачення в замаху на вбивство у зв’язку з пограбуванням. Відомо, що під час допиту він не визнав себе винним і відмовився давати пояснення. Суд застосував до нього попереднього ув’язнення.

Вчора, під час першого дня слухання, Гжегож вперше попросив пробачення в продавчині, на яку він скоїв напад. Проте так і не зізнався — чи це дійсно він накинувся на неї з ножем і чому це зробив, — інформує портал wroclaw.onet.pl. Проте жодних сумнівів не мала 59-річна жінка, яку дивом вдалось врятувати.

Як виявилось, чоловік вже раніше перебував за гратами за схожі злочини. Загалом він “відсидів” 14 років. Найбільш ймовірно, зараз йому це просто так з рук не зійде, адже йому загрожує довічне ув’язнення.